Strona główna / Kierunki studiów / Dietetyka

Dietetyka

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Tryb

Stacjonarne (w tygodniu) Niestacjonarne (w weekendy)

Poziom

I stopnia, licencjackie (3-letnie)

Język wykładowy

polski

Lokalizacja

Warszawa

Liczba specjalności

2

Cena od

7200 zł / rok

Aplikuj online Pobierz program
Image for Dietetyka

Dietetyka – o studiach

Zdrowe i racjonalne żywienie to nie tylko moda, ale autentyczna, wciąż rosnąca potrzeba współczesnych społeczeństw. Specjaliści, którzy mają solidną, kompleksową wiedzę z zakresu dietetyki oraz psychodietetyki są dziś bardzo pożądani. Ostatnie zmiany w zasadach funkcjonowania podstawowej opieki zdrowotnej spowodowały, że również placówki POZ poszukują dietetyków. Od końca 2022 roku ich pacjenci mają prawo do bezpłatnych porad dietetycznych, co jest szczególnie ważne w leczeniu chorób przewlekłych takich jak: otyłość, cukrzyca czy choroby układu sercowo-naczyniowego. 

Podejmując studia na kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie, zyskasz wiedzę i kompetencje, które cię przygotują do kariery w zawodzie dietetyka i psychodietetyka. To doskonała propozycja dla osób, które nie tylko dbają o swoją kondycję i zdrowe odżywianie, ale chciałyby także dowiedzieć się, jak wiedzę z zakresu dietetyki wykorzystać w praktyce. W ofercie są studia zaoczne i stacjonarne.

Na studiach dietetycznych kształcimy profesjonalistów. W trakcie studiów licencjackich w warszawskiej Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula zyskasz kompetencje, które pozwolą ci działać w obszarach mających wpływ na zdrowie i samopoczucie człowieka. Zdobędziesz kwalifikacje i odniesiesz sukces na polu zawodowym. 

Dietetyka w Warszawie  – studia I stopnia na Vistuli

Największym atutem kierunku Dietetyka – studia I stopnia (zaocznie lub stacjonarnie) w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie – jest unikatowy w skali kraju program. Został on skonstruowany z uwzględnieniem sposobu odżywiania człowieka zdrowego, ze zwróceniem uwagi na jego zróżnicowaną aktywność fizyczną, wiek, stan fizjologiczny, a także narodowość czy upodobania kulinarne. W trakcie studiów dowiesz się, jak dzięki odpowiedniemu odżywianiu być sprawnym, mieć dobre samopoczucie oraz właściwą kondycję psychiczną i fizyczną. Program skupia się także na rozumieniu psychologicznych aspektów odżywiania.  W trakcie studiów dowiesz się, jak zmianiać nawyki żywieniowe na lepsze, uwzględniając zarówno fizyczne, jak i emocjonalne potrzeby pacjentów.

Swoje kompetencje z zakresu dietetyki będziesz rozwijać pod okiem wykładowców, którzy są praktykującymi dietetykami oraz psychodietetykami i jednocześnie pracują naukowo. W trakcie studiów stacjonarnych lub niestacjonarnych w warszawskiej Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula nauczysz się nie tylko diagnozować i rozpoznawać potrzeby osób odwiedzających gabinet dietetyka. Dzięki zdobytej wiedzy samodzielnie będziesz komponować diety. Zyskasz kompetencje potrzebne, by wspomóc swoich klientów w ich pracy nad sprawnością, wydolnością i kondycją psychiczną. Nauczysz się technologii przetwarzania żywności i komponowania potraw. Umiejętności zawodowe będziesz szlifować również podczas praktyk zawodowych w wyspecjalizowanych placówkach. 

Dzięki studiom w kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula zdobędziesz gruntowną interdyscyplinarną wiedzę, umiejętności i kompetencje z zakresu fizjologii człowieka, żywności, promocji zdrowia, edukacji żywieniowej, a także psychologii żywienia i komunikacji interpersonalnej. Nauczysz się określać potrzeby żywieniowe konkretnego człowieka dostosowane do jego stylu życia, uwzględniające jego preferencje żywieniowe, zapewniające dobrą kondycję fizyczną i psychiczną czy poprawę stanu zdrowia. Zyskasz świadomość konieczności indywidualizacji potrzeb żywieniowych człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem wymagań człowieka zdrowego i zagrożonego chorobami cywilizacyjnymi. Nauczysz się przygotowywać programy edukacyjne pozwalające na kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych. W trakcie zajęć praktycznych zyskasz umiejętności w zakresie doradztwa żywieniowego, planowania żywienia i komunikowania się. 

Dzięki studiom na kierunku Dietetyka – stacjonarnie lub niestacjonarnie – w warszawskiej Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula zdobędziesz renomę profesjonalisty i pewną pozycję na rynku. Rozpoczniesz niezwykle ciekawą pracę z ludźmi i satysfakcjonującą karierę.

Partnerem biznesowym na kierunku Dietetyka jest Alloweat oraz YOUSH.

Dietetyka studia licencjackie w Warszawie – stacjonarnie i niestacjonarnie

Dietetykę możesz studiować w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie zaocznie lub stacjonarnie. Wybór zależy od twojej sytuacji życiowej i chęci. Wybierając studia niestacjonarne, będziesz realizować edukację w soboty i niedziele.

Specjalności na kierunku Dietetyka

Ta specjalność została zaprojektowana z myślą o osobach, które planują pracować z osobami odwiedzającymi gabinet dietetyka. W trakcie zajęć z psychologii i komunikacji personalnej przygotujesz się do współpracy z klientami i nauczysz się rozpoznawać ich potrzeby.

To specjalność adresowana do osób, które chcą współpracować ze sportowcami różnych dyscyplin w zakresie opracowania diety zapewniającej odpowiednią wydolność i kondycję. W trakcie studiów nauczysz się także współpracować z osobami trenującymi na siłowniach czy w klubach fitness, biegających amatorsko oraz przygotowujących się do wypraw i wspinaczek.

To specjalność, która oferuje unikalne połączenie wiedzy z psychologii i dietetyki. Skupia się na rozumieniu psychologicznych aspektów odżywiania. W trakcie studiów nauczysz się kształtować zdrowe nawyki żywieniowe, identyfikować bariery dla zdrowego odżywiania oraz strategie przeciwdziałania im. Rozwiniesz także kompetencje społeczne związane z identyfikacją, zrozumieniem, leczeniem i profilaktyką zaburzeń odżywiania. W trakcie studiów dowiesz się na czym polega dialog motywacyjny i jak wspierać mentalnie pacjentów w zmianie nawyków żywieniowych.

Warunkiem uruchomienia specjalności na kierunku studiów jest zebranie odpowiedniej liczby studentów, tj. nie mniej niż 15 osób.

Program studiów Dietetyka

Program kierunku Dietetyka (studia licencjackie) w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie jest unikatowy w skali kraju ze względu na oferowane specjalności. Dzięki kadrze ekspertów i praktyków zdobędziesz kompleksową wiedzę, którą łatwo przekujesz w sukces na polu zawodowym. Swoje umiejętności będziesz szlifować podczas praktyk zawodowych, co pozwoli ci przygotować się do pracy w dynamicznie rosnącej branży dietetycznej.

Program studiów

Semestr I
Semestr II
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Blok wprowadzający 1 30/15
Biochemia ogólna z enzymologią 3 25/15
Chemia żywności 3 30/15
Fizjologia trawienia i wchłaniania (z elementami anatomii) 4 25/15
Język obcy I 4 90/75
Mikrobiologia ogólna i żywności 3 35/15
Ocena żywienia i wyżywienia ludności 4 25/15
Podstawy żywienia człowieka 3 35/20
Towaroznawstwo żywności 4 25/15
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Ekologia produkcji żywności i środowiska 3 20/10
Fizjologia wysiłku fizycznego z elementami anatomii 4 25/15
Język obcy II 4 90/75
Podstawy dietetyki 4 35/20
Podstawy projektowania jadłospisów 4 30/15
Procesy w przetwarzaniu żywności 4 25/15
Technologia żywności pochodzenia roślinnego 3 25/15
Żywienie kobiet ciężarnych i matek karmiących piersią 4 30/20
Semestr III
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Alergie i nietolerancje pokarmowe 2 20/15
Psychologia żywienia 2 20/10
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego 3 25/15
Toksykologia żywności 2 15/10
Żywienie osób aktywnych fizycznie 3 20/10
Żywienie osób starszych 2 15/10
Praktyka: Projektowanie jadłospisów i przygotowanie potraw – 3 miesiące 16 480/480
Wychowanie fizyczne 1 0 30/0
Semestr IV
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Analiza i ocena jakości żywności 2 20/10
Biologicznie aktywne składniki żywności 1 15/10
Technologia przygotowania potraw prozdrowotnych 2 15/10
Zasady przechowywania żywności 2 20/10
Żywienie dzieci i młodzieży 2 25/15
SPEC 1: Podstawy dietoprofilaktyki 3 40/20
SPEC 1: Elementy pracy z pacjentem 2 15/10
SPEC 2: Sport dla wszystkich (kształtowanie ciała, budowanie kondycji, zajęcia usprawniające) 3 40/20
SPEC 2: Suplementy w sporcie 2 15/10
SPEC 3: Zaburzenia odżywiania i ich leczenie 3 40/20
SPEC 3: Standardy leczenia i aspekty psychodietetyczne w otyłości i bariatrii 2 15/10
Praktyka: Poradnictwo dietetyczne – praca z klientem – 3 miesiące 16 480/480
Wychowanie fizyczne 2 0 30/0
Semestr V
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Postępowanie dietetyczne w chorobach metabolicznych 3 30/15
Edukacja żywieniowa i promocja zdrowia 3 50/30
Higiena i bezpieczeństwo produkcji żywności 2 25/15
Komunikacja z pacjentem (w tym techniki argumentowania) 2 20/10
SPEC 1: Podstawy dietoterapii 3 30/15
SPEC 1: Poradnictwo dietetyczne – analiza studium przypadku 1 2 20/10
SPEC 2: Żywienie w sportach 3 30/15
SPEC 2: Projektowanie potraw dla osób aktywnych 2 20/10
SPEC 3: Psychologia zdrowia i żywienia 3 30/15
SPEC 3: Psychologia emocji, motywacji i stresu 2 20/10
Przedmiot do wyboru 1: Praca z osobami niepełnosprawnymi / Żywność o obniżonej kalorycznosci / Nowoczesne technologie przetwarzania żywności i nowa żywność 2 15/10
Przedmiot do wyboru 2: Współczesne trendy w dietetyce / Zasady funkcjonowania cateringu / Kuchnie Narodowe / Podstawy fotografii kulinarnej 2 15/10
Plany żywieniowe 3 40/20
Prawo własności intelektualnej 1 15/10
Proseminarium 1 10/5
Seminarium dyplomowe 1 2 20/10
Żywienie kliniczne 4 30/15
Semestr VI
Nazwa przedmiotu Łączna liczba ECTS Łączna liczba godzin zajęć (ST/NST)
Postępowanie dietetyczne w chorobach autoimmunologicznych 2 30/15
Suplementy diety 2 20/10
Dietoterapia nadmiernej masy ciała 2 20/10
Dodatki do żywności 2 20/10
Przedmiot do wyboru 3: Mikrobiota jelitowa / Dietetyka sportowa / Podstawy nutrigenetyki i nutrigenomiki 2 15/10
Przedmiot do wyboru 4: Wegetarianizm i weganizm / Ocena diet alternatywnych / Diety eliminacyjne / Praktyczne aspekty prowadzenia poradni dietetycznej 2 15/10
SPEC 1:Podstawy diagnostyki laboratoryjnej 1 20/15
SPEC 1:Poradnictwo dietetyczne – analiza studium przypadku 2 3 20/15
SPEC 2:Psychologia sportu 1 20/15
SPEC 2:Żywienie specyficznych grup populacyjnych aktywnych fizycznie (dzieci i młodzieży, kobiet i osób starszych/ masters) 3 35/15
SPEC 3:Specyfika komunikacji w psychodietetyce 1 20/15
SPEC 3:Psychologia odżywiania i odchudzania 3 35/15
Podstawy fitoterapii 2 20/10
Poradnictwo dietetyczne 2 25/15
Psychodietetyka 1 20/10
Seminarium dyplomowe 2 8 20/10
Żywność funkcjonalna 1 15/10

* Część zajęć może być realizowana z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość.

Atuty studiów na kierunku Dietetyka

Uprawnienia do wykonywania zawodu dietetyka

Dietetyk to odpowiedzialny zawód. Od jego pracy zależy zdrowie, kondycja i samopoczucie klientów. Dzięki studiom I stopnia na kierunku Dietetyka w warszawskiej Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula zyskasz uprawnienia do pracy jako dietetyk.

Uprawnienia do wykonywania zawodu dietetyka

Rzetelna diagnostyka

Nauczysz się określać wpływ poszczególnych składników żywności na funkcjonowanie organizmu zdrowego człowieka, czyli na jego kondycję fizyczną, wydolność organizmu, kondycję psychiczną, ogólny nastrój czy wygląd skóry. Zyskasz wiedzę o tym, jak zaoferować klientom indywidualne podejście, jak dobierać składniki diety idealnie dopasowane do ich potrzeb, celów, zwyczajów, a nawet narodowości. Dowiesz się, jak identyfikować i korygować błędy żywieniowe.

Rzetelna diagnostyka

Profesjonalne laboratorium

W trakcie studiów będziesz korzystać z profesjonalnego laboratorium, które znajduje się na terenie uczelni. Zdobędziesz wiedzę na temat różnych technologii przetwarzania żywności oraz sposobów komponowania potraw tak, by uzyskać założoną wartość odżywczą.

Profesjonalne laboratorium

Studia dietetyczne – praktyczna wiedza

Podczas studiów dietetycznych zdobędziesz wiedzę, która pozwoli ci poprawiać jakość życia innych ludzi dzięki zmianie sposobu ich żywienia. Nauczysz się również dobrych praktyk w podejściu do klientów, dlatego po skończeniu studiów nawiążesz z nimi doskonały kontakt. Zyskasz umiejętność krytycznej oceny skuteczności różnych diet – dowiesz się, które z tych najmodniejszych są naprawdę skuteczne. Może stworzysz swoją własną dietę?

Studia dietetyczne - praktyczna wiedza

Międzynarodowe konferencje

W trakcie studiów na kierunku Dietetyka w warszawskiej Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula możesz wziąć udział w inspirujących konferencjach naukowych, również o skali międzynarodowej. Zyskasz wiedzę, doświadczenie i poznasz środowisko. Otrzymasz także “certyfikat uczestnictwa” potwierdzający twoje nowe kompetencje.

Międzynarodowe konferencje

Kariera

Perspektywy zawodowe po kierunku Dietetyka w Warszawie

Dietetyk to satysfakcjonujący zawód. Umożliwia połączenie pracy z misją pomagania drugiemu człowiekowi. To kariera z ogromnymi perspektywami. Coraz więcej osób ma świadomość wartości jaką jest zdrowy tryb życia i szuka profesjonalnej pomocy i wsparcia.

Absolwenci Dietetyki w Warszawie mogą rozwijać karierę zawodową w:

Absolwenci Dietetyki w Warszawie mogą rozwijać karierę zawodową w:

  • poradniach dietetycznych znajdujących się przy klubach fitness, siłowniach i klubach sportowych
  • poradniach dietetycznych ogólnie dostępnych
  • szkołach, przedszkolach, żłobkach
  • gabinetach dietetycznych prowadzonych w ramach własnej działalności gospodarczej
  • szpitalach
  • poradniach psychologicznych oraz przychodniach zdrowia psychicznego

Staże i praktyki studenckie – dietetyka, Warszawa

Studia dietetyczne to doskonała okazja do zdobycia teoretycznej, ale również praktycznej wiedzy. Cenne doświadczenie zyskasz, podejmując praktyki i staże. Zrealizujesz je w wiodących firmach, z którymi współpracujemy. Dzięki temu postawisz pierwsze kroki w zawodzie i wzbogacisz swoje CV. Odkryjesz specyfikę pracy w wybranym przez Ciebie obszarze. Poznasz ludzi i nawiążesz cenne kontakty. To doświadczenie otworzy przed Tobą wiele zawodowych możliwości. Zdobędziesz ekscytującą i bardzo dobrze płatną pracę.

Praktyki zawodowe na kierunku Dietetyka
II rok semestr 3 – 3 mies. (360 godzin)
II rok semestr 4 – 3 mies. (360 godzin)

Cennik

Jak obniżyć opłaty za studia?

Uczelnie Vistula oferują bogaty system stypendialny, który pozwoli ci realnie obniżyć koszty nauki. Możesz ubiegać się o stypendium socjalne, stypendium za wyniki w nauce, osiągnięcia sportowe i artystyczne oraz o zapomogę. Oferujemy także różne promocje. Możesz z nich skorzystać.

Sprawdź dostępne opcje
Jak obniżyć opłaty za studia?

Kadra

dr Katarzyna Błaszczyk

dr Natalia Czech

dr hab. Krzysztof Dasiewicz

Image for dr hab. inż. Ewa Gondek

dr hab. inż. Ewa Gondek

dr hab. inż. Eliza Gruczyńska-Sękowska

Image for mgr Sylwia Gudej

mgr Sylwia Gudej

dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk

prof. dr hab. Ewelina Hallmann

dr hab. Mariusz Jaworski

mgr Katarzyna Ring-Andrzejczuk

Image for dr inż. Agnieszka Sulich

dr inż. Agnieszka Sulich

dr inż. Agata Fabiszewska

dr Ewa Majewska

Często pytacie nas o…

Gdzie mogę znaleźć cennik studiów?

Cennik studiów dostępny jest na stronach dotyczących poszczególnych kierunków, jak również w zakładce WAŻNE DOKUMENTY – OPŁATY ZA STUDIA.

Czy są jakieś promocje dla nowych kandydatów?

Tak, zapraszamy do zakładki KANDYDAT- OFERTY SPECJALNE, gdzie można znaleźć szczegóły, dotyczące aktualnych promocji dla nowych kandydatów na studia.

Jak korzystać z zajęć online?

Poprzez platformę Platon, na której znajdują się stosowne instrukcje.

Jestem studentem, czy mogę zapłacić za studia na Uczelni?

Tak, możesz przyjść do Kwestury i tam zapłacić – gotówką lub kartą.

Chcę otrzymać zwrot pieniędzy, jak to zorganizować?

Napisz na adres: refund@vistula.edu.pl. Zapoznaj się także z treścią umowy, §4, streszczenie 8-16.

Jestem studentem, chcę opłacić kolejny semestr/rok.

Napisz na adres: kwestura@vistula.edu.pl ze swojego studenckiego konta pocztowego i poproś o fakturę. Wszystkie informacje o kolejnych płatnościach dostępne są w systemie USOS na koncie studenta.

Gdzie znajdę informację na temat sesji egzaminacyjnej?

Terminy sesji egzaminacyjnej podane są w organizacji roku akademickiego na: https://www.vistula.edu.pl/student/dziekanat/organizacja-roku-akademickiego. Każdy wykładowca ma obowiązek poinformować studenta o terminie egzaminu/zaliczenia.

Gdzie znajdę plan zajęć?

Plan zajęć znajduje się w USOSweb (Uniwersytecki System Obsługi Studiów). Link do USOSweb znajduje się na stronie www Uczelni, w zakładce Intranet. Każdy student po zalogowaniu się widzi swój indywidualny plan.

Jak mogę odebrać swoją legitymację?

Legitymacje studentów I semestru są do odbioru na recepcji Uczelni, pozostałe legitymacje należy odebrać w Dziekanacie.

Sprawdź pełne FAQ dotyczące naszych uczelni

Przejdź do FAQ

Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie
wyślij je do Działu Rekrutacji za pomocą formularza

    Twoje imię i nazwisko

    Twój e-mail

    Twój Numer telefonu

    Treść wiadomości

    Dodaj załącznikEdytuj

    Dział Rekrutacji

    Godziny pracy:
    Poniedziałek – piątek: 9:00 – 17:00

    Dział Rekrutacji

    Dyrektor
    Katarzyna Broniszewska
    tel.: +48 22 45 72 400
    e- mail: k.broniszewska@vistula.edu.pl/
    rekrutacja@vistula.edu.pl

    Specjalista ds. rekrutacji studentów
    Anastasiia Lasiichuk
    tel.: +48 22 45 72 404
    e-mail: a.lasiichuk@vistula.edu.pl

    Pokój:
    pok. 28

    Inne kierunki, które mogą Cię zainteresować

    Turystyka i hotelarstwo

    Turystyka i hotelarstwo

    Tryb

    Stacjonarne (w tygodniu) Niestacjonarne (w weekendy)

    Poziom

    II stopnia, magisterskie (2-letnie)

    Język wykładowy

    polski, angielski

    Lokalizacja

    Warszawa

    Turystyka i rekreacja

    Turystyka i rekreacja

    Tryb

    Stacjonarne (w tygodniu) Niestacjonarne (w weekendy)

    Poziom

    I stopnia, licencjackie (3-letnie)

    Język wykładowy

    polski, angielski

    Lokalizacja

    Warszawa

    Aby przejść do formularza aplikacyjnego, wybierz parametry interesujących Cię studiów

    Uczelnia realizuje projekty
    współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
    Akademia Finansów i Biznesu Vistula

    Akademia
    Finansów i Biznesu Vistula

    Informatyka w Warszawie Zarządzanie Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA Analityka biznesu i bezpieczeństwa Psychologia w biznesie Psychologia w biznesie online Stosunki międzynarodowe Zarządzanie turystyką i hotelarstwem Turystyka i hotelarstwo Analityka biznesu i bezpieczeństwa online Studia azjatyckie: Japonia, Korea, Wietnam Logistyka w Warszawie Logistyka online Ekonomia Prawo w biznesie Kryminologia Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna w Pułtusku Logistyka w Olsztynie Pedagogika w Pułtusku Zarządzanie i inżynieria produkcji Pedagogika w Gdańsku Logistyka w Gdańsku Administracja w Pułtusku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna w Olsztynie i Kętrzynie Filologia angielska online Administracja w Gdańsku Finanse i rachunkowość w Pułtusku Bezpieczeństwo narodowe w Pułtusku Filologia angielska w Warszawie Informatyka w Gdańsku Kosmetologia Administracja w Gdańsku Informatyka online Administracja w Olsztynie Architektura Zarządzanie w filii zagranicznej Akademii Finansów i Biznesu Vistula w Bristolu Zarządzanie Polsko-brytyjski program studiów z podwójnym dyplomem AFiB Vistula i London South Bank University Kryminologia i kryminalistyka Grafika Zarządzanie Ekonomia online Wychowanie fizyczne Filologia angielska w Olsztynie Executive MBA Dekarbonizacja i Zrównoważony Biznes Administracja w Olsztynie Zarządzanie w Olsztynie Zarządzanie w Gdańsku, Tczewie i Braniewie Full-Stack Data Science Zarządzanie i inżynieria produkcji Informatyka w Olsztynie Finanse i rachunkowość z akredytacją w Gdańsku, Tczewie i Braniewie Fizjoterapia Kosmetologia Analityka biznesu i bezpieczeństwa w Gdańsku, Tczewie i Braniewie Zarządzanie w Olsztynie Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA w Gdańsku, Tczewie i Braniewie Pedagogika w Olsztynie Zarządzanie w Gdańsku, Tczewie i Braniewie Wychowanie fizyczne Metodyka nauczania języków obcych Tłumaczenia specjalistyczne, język angielski Tester oprogramowania Administrowanie funduszami europejskimi Ekonomia Menedżer transportu drogowego Master Europei Komunikacja techniczna Metodyka nauczania języka polskiego jako obcego i jako drugiego Zarządzanie – Seminarium Doktorskie Dziennikarstwo i komunikacja społeczna Audyt i kontrola wewnętrzna w administracji i gospodarce Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA online Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA online Finanse i rachunkowość z akredytacją ACCA Grafika Stosunki międzynarodowe Informatyka Zarządzanie online Zarządzanie online Zarządzanie Polsko-brytyjski program studiów z podwójnym dyplomem AFiB Vistula i London South Bank University Filologia angielska +0
    Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

    Szkoła Główna
    Turystyki i Hotelarstwa
    Vistula

    Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.