dr hab. Krzysztof Dasiewicz
dr hab. Krzysztof Dasiewicz
e-mail: k.dasiewicz@vistula.edu.pl
Wydział: Turystyki i Rekreacji
Kierunek kształcenia: Dietetyka
Dr hab. technolog żywności, absolwent Wydziału Technologii Żywności SGGW. Zajmuje się zagadnieniami związanymi z aspektami technologicznymi, zdrowotnymi i ekonomicznymi przetwarzania surowców zwierzęcych oraz zastosowaniem technik wizyjnych w ocenie jakości mięsa. Współautor podręcznika pt. „Mięso. Podstawy nauki i technologii” wydanego przez Wydawnictwo SGGW w Warszawie. Autor ponad 150 publikacji z zakresu technologii mięsa. Wykładowca na wielu kursach i szkoleniach dla pracowników przemysłu mięsnego.
Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:
- zastosowanie komputerowej analizy obrazu w technologii żywności;
- nowe technologie w przetwórstwie mięsnym;
- substancje funkcjonalne;
- merchandising w handlu produktami mięsnymi.