DNI OTWARTE ONLINE -30% RABAT NA STUDIA Skorzystaj teraz

Strona główna / Uczelnia / Kadra / dr inż. Agata Fabiszewska

dr inż. Agata Fabiszewska

dr inż. Agata Fabiszewska
E-mail: a.fabiszewska@vistula.edu.pl
Wydział: Turystyki i Rekreacji
Kierunek kształcenia: Dietetyka

Absolwentka Międzywydziałowego Studium Biotechnologii Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorat obroniony z wyróżnieniem realizowany na Wydziale Nauk o Żywności SGGW w Warszawie. Wieloletni wykładowca chemii nieorganicznej i ogólnej, organicznej, chemii żywności SGGW w Warszawie i Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Naukowiec, dydaktyk, opiekun koła naukowego, promotor prac dyplomowych. Autorka i współautorka oryginalnych artykułów badawczych, prac przeglądowych i rozdziałów w monografiach naukowych z zakresu biotechnologii w przemyśle spożywczym oraz biokatalizy.

Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:

  • fizjologia drożdży niekonwencjonalnych;
  • biokataliza;
  • biotransformacje z udziałem lipaz;
  • produkcja oleju mikrobiologicznego.

Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.